Studio ItaliŽ
taalcursus Italiaans

 
  home     wie?    cursus Italiaans   
links   contact     facebook

Yvonne

Ciao!
Ik ben Yvonne Leegwater, geboren en getogen in de Zaanstreek. De Italiaanse taal heb ik geleerd in Milaan, waar ik zes jaar heb gewoond en gewerkt. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Toen ik als bijbaantje Italiaanse les ging geven bij de Volksuniversiteit, kwam ik erachter dat ik lesgeven heel leuk vind!


Italiaans
In 2010 heb ik als zzp-er Studio ItaliŽ opgericht en sindsdien geef ik op kleine schaal cursussen en privťles Italiaans. Ik heb al vele cursisten Italiaans geleerd. Als ze tegen me zeggen dat het echt een verrijking van hun leven is dat ze nu in ItaliŽ de mensen kunnen verstaan en ook iets terugzeggen, ben ik helemaal tevreden. De sfeer in mijn lessen is ontspannen. Ik spreek veel Italiaans en na een poosje babbelen de meeste mensen vrolijk mee. Daarnaast werk ik ook voor de NHA waar ik het huiswerk nakijk van cursisten Italiaans.


Nederlands voor anderstaligen
Tijdens de pandemie vielen mijn Italiaanse activiteiten een beetje stil, waardoor ik op zoek ging naar andere zinvolle bezigheden. Zo heb ik het certificaat docent Nederlands als tweede taal behaald en werk ik als docent Nt2 voor een taalschool in Amsterdam. Daar geef ik Nederlandse les aan inburgeraars, expats en studenten.

Specialisatie
Ik ben altijd blij als er nieuwe dingen op mijn pad komen, waardoor ik mezelf kan blijven ontwikkelen.
Zo heb ik me gespecialiseerd in redigeren, literair vertalen, ondertitelen en bewerken van digitale leermiddelen.


Referenties op Facebook

Jos
'Ik heb op een leuke manier van Yvonne de beginselen van de Italiaanse taal geleerd, samen met andere leuke en gemotiveerde mede-cursisten. Was iedere week weer leuk om naar de Italiaanse les te gaan. In september gaan de lessen weer door, nu al zin in!'


Diana
'Leuke groep, op een leuke manier de Italiaanse taal leren. Ik zeg vervolgcursus kom maar op!'


Christ
'Leuke lessen met ontspannen gesprekjes en muziek er tussendoor.  Ik kan iedereen aanraden om bij Studio ItaliŽ  Italiaans te gaan volgen als je Italiaans minded bent.'


Renť
'Ontspannen, gezellige leerzame lessen met leuke spontane tussendoor acties.'facebookdrs. Y. Leegwater  

K.v.K. Amsterdam nr. 34367663
IBAN NL64 INGB 0004 8119 11
opgenomen in het CRKBO